Creditcard

Achteraf betalen met creditcard

Bij veel creditcards is “nu kopen, later betalen” al de norm.
Steeds meer uitgevers van creditcards introduceren functies waarmee u aankopen in een aantal vaste termijnen kunt betalen.

Diensten waarbij de klant zijn betalingen over een bepaalde periode kan spreiden in plaats van het hele bedrag in één keer te betalen, staan bekend als “koop nu, betaal later”-diensten (BNPL). Het is begrijpelijk dat dit bekend klinkt: De mogelijkheid om “nu te kopen en later te betalen” wordt al vele jaren door creditcards aan klanten aangeboden.

Het belangrijkste verschil is dat BNPL-diensten één enkele aankoop verdelen in een aantal vooraf bepaalde termijnen, in plaats van de klant toe te staan de betaling uit te stellen (en eventueel meer aankopen te doen) terwijl er tegelijkertijd rente wordt opgebouwd op een kredietkaart.

De kredietkaartmaatschappijen hebben gemerkt hoe geliefd die betrouwbare BNPL afbetalingen bij de consumenten zijn. Veel van de grotere creditcards hebben nu zelfs functies die op BNPL lijken. Het is dus verstandig om te kijken of u al toegang hebt tot BNPL via uw huidige creditcards, voordat u zich aanmeldt voor de dienst via een bedrijf als Affirm, Klarna, of Afterpay. Overweeg deze gevallen:

achteraf betalen met creditcard

Hoe werkt achteraf betalen met creditcard ?

Mastercard geeft geen creditcards uit, omdat het een betalingsnetwerk is en geen kredietverstrekker. Momenteel kunt u misschien een onmiddellijke goedkeuring krijgen op het verkooppunt, als een handelaar deze optie beschikbaar stelt. Zo zou u een afbetalingsplan kunnen kiezen.

De “nu kopen, betaal later”-opties die Mastercard zijn klanten via hun debet- of kredietkaartrekeningen aanbiedt, zijn het resultaat van de samenwerking van het bedrijf met emissie- en kredietverstrekkingspartners. Als een klant aanvaard wordt, wordt het geld overgeschreven op een virtuele kaart die in een mobiel betaalsysteem (zoals Apple Pay, Samsung Pay, of Google Pay) bewaard kan worden en overal gebruikt kan worden waar Mastercard aanvaard wordt.

Verschillen tussen deze mogelijkheden en andere BNPL-opties

Er zijn veel overeenkomsten tussen deze creditcard aanbiedingen en de huidige BNPL diensten van derden, waarvan er één is dat bij geen van beide een kredietcontrole nodig is. De belangrijkste verschillen tussen BNPL-diensten die op creditcards gebaseerd zijn, zijn echter de volgende:

Het merendeel van deze plannen zijn plannen na aankoop: U kunt zich aanmelden voor een betalingsplan voordat u uw aankoop doet met BNPL-diensten van derden zoals Affirm, Afterpay, en Klarna, wat betekent dat u niet het hele bedrag in één keer hoeft te betalen. Creditcard BNPL aanbiedingen worden echter meestal pas aan u beschikbaar gesteld nadat u een aankoop gedaan heeft (op enkele uitzonderingen na). Daarmee stemt u ermee in om het hele bedrag in één keer op uw kredietkaart te betalen en het over langere tijd uit te smeren.

Zij zouden door meer mensen begunstigd kunnen worden: U kunt sommige BNPL diensten van derden alleen gebruiken voor bepaalde aankopen, omdat zij partnerschappen hebben met bepaalde handelaars. Maar aangezien een kredietkaart van een van de hierboven genoemde grote emittenten bijna overal gebruikt kan worden, betekent dit ook dat de BNPL functies ervan daar bruikbaar zijn.

Voor het grootste deel zult u nog steeds in aanmerking komen voor de voordelen van de kaart. Creditcards doen dat ongetwijfeld, hoewel sommige BNPL-diensten van derden dat niet doen, zoals verzekeringen of aankoopbescherming. En als u een van deze afbetalingsplannen op basis van een kaart kiest, zult u meestal nog steeds in aanmerking komen voor die voordelen.

Het is waarschijnlijk dat u nog steeds kosten of rente verschuldigd zult zijn: Er kan financiering beschikbaar zijn via sommige BNPL aanbiedingen van derden die in wezen gratis is en geen rente of andere kosten heeft. Maar de plannen van de kredietkaartmaatschappijen zullen u waarschijnlijk op de een of andere manier geld kosten voor de financiering.