Afterpay winkels

Afterpay Winkels

Deze winkels bieden Afterpay

[grid_loop_mod columns=”4_col” cat=”5″]

Velen zoeken er ondertussen al op in google. Afterpay is gigantisch gestegen in de trends en dat komt met name door hun kracht: de klantenservice.

Welke shops zijn dan Afterpay Winkels?

Afterpay winkels hebben goede klantenservice

En die klantenservice trekken ze ook door naar hun klanten. De winkels die aangesloten willen worden bij deze betaaldienst moeten zelf namelijk ook voldoen. Dit is voldoen aan de standaarden die ze aan zichzelf stellen. Zo moet je bereikbaar zijn voor je klanten. Verder moet je ook nog eens een goed retourenbeleid hebben. Daarnaast ook nog de juiste voorwaarden voor je klanten hebben opgesteld.

Zo kan Afterpay hun klantenservice als verlengstuk ook inzetten naar de winkels waarmee ze samenwerken. Ze kunnen er namelijk van op aan dat hún leger van shops ook klaar zal staan voor de klant en dat een dispuut altijd naar tevredenheid zal worden opgelost.

In het kort:

Een Afterpay winkel is dus een online shop, al dan niet met ook een fysieke winkel, die naast achteraf betalen ook voldoet aan de juiste standaarden.

Winkels met Afterpay

De zoekers in google hebben dus wel degelijk het juiste idee. Zeker als je al eens een nare ervaring hebt gehad met een online transactie is het dé uitkomst om het toch nog weer eens te proberen via het web.

Hebben we álle winkels met een factuur?

Er komen er ondertussen wekelijks allemaal nieuwe bij. We hebben dus misschien niet echt álle winkels waar je terecht kunt. Maar we hebben wel shops in elk segment van de markt en genoeg keuze per branche. Zo heb je genoeg keuze in ons overzicht, waar je ook naar op zoek bent.

Hoop dat we je met ons portaal een beetje op weg kunnen helpen en misschien vind je je volgende internet aankoop wel via ons. Hier zijn alle shops die Afterpay accepteren. Verder naar beneden vind je nog wat algemene informatie over hoe werkt het: de betaaltermijn, limieten en regels.

[post_carousel_mod module_cat=”5″]

Afterpay hoe werkt het?

Mischien zoek je nog wat meer achtergrond informatie over Afterpay en hoe het precies werkt voordat je tot een aankoop over wilt gaan. Vragen waar de meeste shoppers mee zitten zijn:

  1. wat zijn de regels?
  2. is er een betaal termijn?
  3. met wel limiet moet ik rekening houden?
  4. wat is Klarna

Ze hebben een aantal regels opgesteld om het betaalbaar aan te kunnen bieden en de webwinkels die er gebruik van maken een beetje te beschermen. Zij versturen immers hun artikelen eerst op, en moeten daarna afwachten of ze hun geld krijgen. Van die kant moet je het ook bekijken.

De regels zijn dat je geen BKR registratie hebt. Verder is het niet de bedoeling dat je al eerder eens met Afterpay hebt gekocht en het toen niet had betaald. Daarnaast moet je minimaal 18 jaar zijn om gebruik te kunnen maken van de dienst.

De iDeal link

Wanneer je bestelt krijg je de eerste keer een betalingsemail met daarin een ideal link. Via deze link kun je gemakkelijk betalen met je eigen bankieren via ideal. Mocht dit niet lukken, dan krijg je daarna ook een brief thuis om het per acceptgiro te betalen.

De Afterpay termijn is 14 werkdagen na ontvangen van de bestelling. Dit is dus de tijd die je krijgt om je betaling af te ronden nadat je je order thuis hebt. Zo kun je rustig eerst de artikelen bekijken en zien of het allemaal naar wens is. Anders kun je ook nog altijd retourneren en hoef je dus helemaal niet te betalen (ook niet moeilijk te doen om je geld terug te krijgen).

De limiet verschilt bij de verschillende winkels. Dit omdat de dienst eerst kijkt wat voor een soort artikelen er worden verkocht en hoe het publiek is op die winkel site. Omdat hierdoor het risico verschilt van shop tot shop hebben ze ervoor gekozen om het limiet per winkel in te stellen.

De betaal limiet

Bij de meeste winkels loopt het limiet tussen €150,- en €250,-. Meestal wordt dit wel op de site vermeld in de meest gestelde vragen of de voorwaarden.

Voor nog meer informatie is het goed om ook de Afterpay video te bekijken waarin ze uitleggen hoe ze met hun winkels omgaan:

Afterpay Kleding

Het concept Afterpay winkels is misschien een beetje vreemd, want het lijkt nu of Afterpay een grote keten is met verschillende merken en labels van waaruit ze opereren. Maar ze hebben zelf natuurlijk helemaal geen shops. De aangesloten shops hebben gewoon deze betaaldienst die ze accepteren, en het is ook wel een beetje een keurmerk geworden ondertussen. Dit vanwege het strenge acceptatiebeleid en kwaliteitseisen waaraan de winkels die ermee betalingen willen verrichten via hun klanten aan moeten voldoen.

Het meest gebruikte artikel wat nog wel via deze betaaldienst wordt besteld, is nog wel de kleding. En dat kan alles zijn natuurlijk. Het is niet zo dat vrouwen er meer gebruik van maken dan mannen. In verhouding dan natuurlijk aangezien vrouwen toch wel iets meer geneigd zijn om kleding te kopen dan mannen. Maar verder kan het uiteraard elk soort kleding zijn.

Het gemak met kleding zit hem namelijk nog extra in het product verweven. En dat is dat je niet zeker weet of wat je online koopt ook goed is. Liever wil je pas betalen zodra je weet dat het goed is, en de kleding branche leent zich daar uitstekend voor. Je gaat waarschijnlijk toch een aantal artikelen terug sturen die je niet bevallen, of niet passen, of gewoon eigenlijk toch buiten je budget vallen omdat je andere kledingsstukken die je had besteld gewoon leuker vindt. Je had er misschien niet eens op gerekend dat je alles leuk zou vinden dus moet je toch wel iets terugsturen als je niet alles kunt betalen.

Gemakkelijk terugsturen

Met andere producten geldt het natuurlijk ook, maar met kleding is de kans al vrij groot dat (een deel van de) artikelen je niet gaan bevallen. Zo zie je het vooral gebruikt worden bij schoenen en sneakers waarbij je sterk afhankelijk bent van de maten en er ook grote verschillen in merken zitten. Dus ook bij dit soort fashion zie je het steeds meer opkomen. Merken als Nike adverteren er bijvoorbeeld ook als zelf mee dus dat is helemaal een extra indicatie van de importantie van de dienst.

Gek of niet, steeds meer mensen schieten ook naar deze betaaldienst voor het shoppen bij webshops met kinderkeding. Dat komt ook omdat lang niet iedereen zin heeft om door de winkelstraat te banjeren met je kind, maar het tegelijkertijd ook lastig is de juiste maat te vinden die goed past. Bestellen, ontvangen, proberen en terugsturen of betalen is dan vaak een handige stap en erg laagdrempelig om ook kinderkleding via het web te gaan aanschaffen.

Online winkels maken er gebruik van

Het is natuurlijk met name geschikt voor online shops, eigenlijk alleen maar voor online winkels. Maar ook ketens die zowel fysiek als via internet verkopen zie je het steeds vaker omarmen. Op die manier kunnen ze altijd nog klanten in de winkel die achteraf willen betalen verwijzen naar de webshops voor deze mogelijkheid. Dat scheelt weer een hoop gedoe in de fysieke winkel.

Er zijn ondertussen een hele hoop bij afterpay aangesloten winkels waar je allerlei soorten artikelen kunt kopen. Van elektronica tot games en dus ook kleding.

Duurdere producten

Sommige producten lenen zich er dan weer niet echt goed voor. Ook aangezien er een limiet is gesteld op het maximaal te accepteren bedrag. Dat verschilt per winkel afhankelijk van het risico van hun klantprofiel. Over het algemeen zie je een verschil met winkels die al wat langer gebruik maken van de dienst. Als webshop kunnen zij vaak tot €250,- accepteren. Maar meer kom je niet tegen.

Dat is ook precies waarom sommige duurdere producten zich niet zo goed hier voor lenen. De meeste witgoed zul je buiten deze prijscategorie treffen. Tablets ook, hoewel er ook veel tablets zijn te verkrijgen binnen de marge. Dat maakt ze nog steeds een goede optie. Veel woonwinkels hebben ook wel een issue aangezien woon accessoires vaak wel kunnen. De echt essentiële zaken zo als kasten, bedden en tafels echter vaak weer niet. Dan is het soms een klus om via een internetpagina het verschil aan de klant uitgelegd te krijgen. Dat ze het ene artikel wel kunnen afrekenen op deze manier, en het andere niet.

Maar ja, dat is tussen de webshop en de klant natuurlijk. In de meeste gevallen zal het wel meevallen. De klant  begrijpt vaak ook wel dat sommige artikelen er zich gewoon niet voor lenen. Trainingspakken gaat prima, maar peperdure telefoons weer niet. Het feit dat je ze vaak wel op afbetaling kunt kopen is verwarrend. Dit maakt het geheel er dan weer niet veel gemakkelijker op.

De regels van Afterpay

Volgens de regels van afterpay kun je een bestelling plaatsen en hoef je niet tegelijk af te rekenen. Je betaalt vervolgens in één keer het bedrag, maar das pas na 14 dagen na ontvangst. Het is dus wel een bedrag in één keer en niet op afbetaling. Voor een afbetaling in termijnen zijn er andere manieren van betalen. Bijvoorbeeld Klarna Gespreid Betalen.

Waar we verder nog echt naar op zoek zijn, dat zijn goede speelgoedwinkels via afterpay. Je kunt je voorstellen dat sommige mensen net op het verkeerde moment krap bij kas zijn. Dit terwijl ze misschien net een cadeau nodig hebben. Zij willen dan na 14 dagen graag betalen. Het cadeau is natuurlijk wel voor een bepaalde tijd nodig, die kan niet 14 dagen wachten. Maar we hebben er nog niet zo veel getroffen.

Veel speelgoed is ook vaak vraag naar op deze manier. Dit zijn toch ook de wat duurdere artikelen zoals spelcomputers van PS4 of Xbox One. Ook PC artikelen en spellen zijn erg in trek. Maar ook gewoon kinderspeelgoed voor de wat jongere kinderen doen het erg goed.