Kan ik meerdere orders tegelijk plaatsen met Afterpay? Soms niet

Kan ik meerdere orders tegelijk plaatsen met Afterpay? Soms niet

Nadat je jouw favoriete items in de webshop hebt uitgekozen, is het tijd om af te rekenen in de online kassa. Daarbij moet je je betalingsmethode invullen, wat bijvoorbeeld creditcard kan zijn, iDeal of Afterpay.

Afterpay is een aantrekkelijk en populair alternatief, omdat je hiermee pas na het ontvangen van je producten hoeft te betalen.

Maar hoe werkt Afterpay precies? En kun je meerdere orders tegelijk plaatsen?

Kan ik meerdere orders tegelijk plaatsen met Afterpay? Soms niet

Afterpay geeft je twee weken de tijd om je betaling af te ronden. Over het algemeen kun je meer dan een order plaatsen. Echter zijn er situaties waarin het niet mogelijk is om met Afterpay meerdere orders te plaatsen.

Ik zal je nu wat meer vertellen over Afterpay en hoe het precies zit met het plaatsen van meerdere orders.

Waarom lukt het niet altijd om te betalen met Afterpay?

Afterpay geeft jou de gelegenheid om achteraf voor je bestelling te betalen. Maar soms is deze optie niet beschikbaar.

Er zijn verschillende redenen waarom een bestelling via Afterpay niet lukt:

  • Je hebt teveel bestellingen openstaan
  • Het orderbedrag is te hoog
  • Je hebt een betalingsherinnering gekregen

Als je meerdere orders tegelijk hebt openstaan, kan het zijn dat je (ongemerkt) het maximale krediet bij Afterpay hebt bereikt en je nieuwe order wordt geweigerd.

Ook als Afterpay jou een betalingsherinnering stuurt en je deze niet meteen voldoet, zal de Afterpay betaalmogelijkheid tijdelijk worden geblokkeerd.

De betalingstermijn betreft twee weken. Houd je altijd aan de betalingstermijn, omdat je kredietwaardigheid bij een volgende online bestelling hier vanaf kan hangen.

Lees ook: Dit zijn de 7 beste online winkels met achteraf betalen

Waarom zou Afterpay een bestelling weigeren?

Afterpay bevordert verantwoord besteden. Bij iedere eerste order die je doet met Afterpay, wordt een maximaal orderbedrag gesteld.

Je kunt dan alleen bestellen voor een lager bedrag, of anders via een andere betaalmethode.

Als je dus nieuw bent bij Afterpay en je probeert meerdere keren gebruik te maken van deze service, zal je worden geweigerd.

Op het moment dat jij gaat bestellen, checkt Afterpay een groot aantal factoren, waaronder je persoonsgegevens, het bedrag, waar je bestelt, en meer.

Op basis van deze gegevens probeert Afterpay in the schatten of jij in staat bent om je bestelling achteraf te kunnen betalen. Ze maken dus een soort van eerste risico inschatting.

Soms hebben ze het bij het juiste eind, soms willen ze een bepaald risico gewoon niet dragen en weigeren ze een bestelling.

Afterpay neemt namelijk het risico van de webwinkel waar jij bestelt uit handen. Daarmee willen ze er natuurlijk zeker van zijn dat ze het geld van jou ontvangen na het ontvangen van je producten.

Conclusie

Afterpay kan een fijne betaaloptie zijn bij online shoppen. Door de limiet houd je controle over je uitgaven en kan de service ervoor zorgen dat je altijd verantwoord uitgeeft.

Dit betekent wel dat je niet altijd al je bestellingen met Afterpay kunt plaatsen en je soms dus geen meerdere orders kunt plaatsen met deze betaalmethode.

Naarmate je langer gebruik maakt van Afterpay, verantwoord uitgeeft en op tijd betaalt, zullen je bestedingslimieten waarschijnlijk toenemen en kun je hopelijk meer bestellingen in één keer uitvoeren.

Is jouw betaling afgewezen? Neem dan contact op met de klantenservice om jouw probleem voor te leggen. Je kunt natuurlijk ook gewoon op een andere manier betalen.

Afterpay geweigerd? Dit zijn de alternatieven waar je wel kunt kopen