Afterpay geweigerd, hij accepteert niet

Afterpay geweigerd? Dit zijn de alternatieven waar je wel kunt kopen

Oh nee! Mijn Afterpay bestelling is geweigerd! Wat nu? De betaaldienst van Afterpay accepteert niet altijd. Dat komt omdat zij een eerste risico inschatting maken. Soms hebben ze het niet bij het juiste eind, soms accepteren ze niet omdat ze het risico niet willen dragen.

Zij nemen namelijk het risico voor achteraf betalen over van de webwinkel waar jij je bestelling wilt plaatsen. Ze willen natuurlijk wel zeker weten dat ze het geld gaan ontvangen als je eerst de producten thuis krijgt.

Het kan ook zijn dat je al teveel bestellingen hebt openstaan bij ze, dan kan een andere betaaldienst misschien ook gelijk uitkomst bieden.

Afterpay geweigerd, dit zijn alternatieven

Geen nood als je bent afgewezen. De ene dienst accepteert niet, de ander misschien wel. Als je eens keer bij hen niet op tijd had betaald willen ze je misschien niet meer achteraf laten betalen. Een andere aanbieder wil dat wellicht gewoon wel.

De grootste andere partij waar je na ontvangst kunt betalen is Klarna, en zij hebben ook heel veel winkels aangesloten:

[grid_loop_mod columns=”4_col” cat=”14, 22, 16, 18, 51″]

Welke alternatieven zijn er nog meer?

Afterpay geweigerdNaast Klarna zijn er ook heel wat shops die Billink achteraf betalen hebben ingezet. Dat is ook een prima alternatief voor als je bent afgewezen bij een ander. Geen garantie dat deze wel accepteert natuurlijk, maar je hebt in ieder geval wat opties als je toch je order pas na ontvangst wilt betalen.

Heb jij nog andere diensten gevonden die goed werken wanneer bij de één bent afgewezen? Deel ze hieronder en wellicht hebben onze lezers er dan nog weer een goede extra optie bijgekregen!

Redenen voor afwijzen zijn onder andere:

  1. betalingsachterstanden die bij BKR geregistreerd staan
  2. teveel openstaande orders waardoor Afterpay geweigerd is
  3. nog geen 18 jaar
  4. bankrekeningnummer niet correct /geldig
  5. orderbedrag te hoog (de afterpay regels geven per winkel aan wat het maximum orderbedrag is)

Wanneer je betaling is afgewezen kun je contact opnemen met de klantenservice van Afterpay.nl om de kwestie voor te leggen. Ook kun je natuurlijk op een andere manier betalen bij de webshop waar je de artikelen wilde kopen. Vaak bieden zij ook alternatieven aan zoals iDeal, Paypal en andere vormen van betalen.

Het is vaak wel de enige mogelijkheid om bij die specifieke shop na ontvangst pas te betalen natuurlijk. Is dat echt je wens en ben je toch geweigerd? Dan is het wellicht het beste om de artikelen te zoeken bij een webshop waar je met Klarna of Billink kunt afrekenen.

Welk pad je ook kiest om te bewandelen, er zijn genoeg opties en ook de betaaldienst zelf is nooit te beroerd om vragen te beantwoorden over de weigering. Zo komen jullie er hopelijk samen uit, of kun je met een andere betaal provider uiteindelijk toch tot je aankoop komen, zij het dan misschien bij een andere winkel.