Online betalen zonder internetbankieren

Online betalen zonder internetbankieren: deze 6 manieren kunnen helpen

Soms moet je snel een betaling doen en kun je niet wachten tot je thuis bent om je kaartlezer te pakken, of je hebt gewoonweg helemaal geen internetbankieren aangevraagd omdat je het nooit nodig had.

Gelukkig zijn er op dat moment een aantal opties voor je zodat je toch kunt betalen.

In dit artikel bespreek ik de handigste manieren om online te betalen, zelf zónder internetbankieren.

Handigste manieren om online te betalen zonder internetbankieren

Achteraf betalen met Afterpay of Klarna

Afterpay is een opkomende methode van online betalen waarbij de winkel de mogelijkheid biedt om pas na ontvangst van goederen te betalen.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere aanbieders van deze manier van winkelen dus er zijn ook winkels die dit aanbieden zonder Afterpay.

Zo is er bijvoorbeeld Klarna, maar ook kun je gebruik maken van de betaaldiensten van Buckaroo.

Het hangt dus van de winkel af óf en welke dienst ze gebruiken, maar gelukkig zie je het steeds meer.

Een goede tip is om helemaal naar beneden te scrollen bij de winkel of het bedrijf waar je online iets wilt bestellen, daar zie je namelijk bijna altijd de logo’s van de betaaldiensten die ze accepteren.

Online betalen met paypal

Paypal is zo’n dienst die werkt zonder dat je internetbankieren bij je hoeft te hebben. Je maakt één keer een account aan en kiest daarbij of je wilt betalen met je bankrekening of met je creditcard.

Bij het aanmaken van het account heb je dan wel een keer internetbankieren nodig, want je moet eenmalig akkoord geven voor deze afschrijvingen van je rekening, maar als je het eenmaal hebt aangemaakt kun je voortaan gemakkelijk online bestellen zonder daarbij internetbankieren nodig te hebben.

Echt een super handige manier om online te betalen.

Betalen met creditcard

In Nederland gebruiken we het lang niet zoveel als in andere landen, zoals bijvoorbeeld Amerika. Maar, betalen met je creditcard kan ook online en bijna alle winkels accepteren creditcards van bijvoorbeeld VISA of Mastercard.

Wanneer je de beschikking hebt over een creditcard is het eigenlijk de gemakkelijkste manier om te betalen omdat je enkel de cijfers op je kaart nodig hebt (inclusief de 3-cijferige code achterop) om ermee te kunnen betalen.

Daarna kun je zelf je saldo weer aanvullen, of dit gebeurt automatisch als je dit hebt ingesteld.

Winkels die zelf bestellen op afbetaling bieden

Ook zijn er een aantal bekende winkels die zelf bestellen op rekening aanbieden. Hierbij heb je dus geen Klarna of Afterpay nodig, maar bieden ze het direct zelf aan.

Vaak zijn dit de van oudsher postorderbedrijven die dit aanbieden. Ze hadden het al opgezet zodat je met je papieren kaart producten kon bestellen waarbij je een machtiging tot afschrijven af kon geven, en hebben dit eigenlijk gewoon gehouden toen ze meer en meer online gingen doen.

Dit zijn bedrijven zoals Wehkamp en Otto, maar ook bol.com biedt een eigenlijk mogelijkheid tot betalen na ontvangst of in termijnen.

Als je iets wilt kopen maar het maakt. jenog niet uit bij welke winkel, dan zou kiezen voor een van deze webwinkels de oplossing kunnen zijn.

Betalen via je bankier app

Heb je geen kaartlezer bij je en wil je toch online betalen, dan is het gebruik van je bankier app ook vaak een oplossing.

Misschien weet je het niet meer, maar je hebt waarschijnlijk een bepaald limiet ingesteld of gekregen in de voorwaarden waarmee je met je telefoon kunt betalen, zonder daarvoor de kaartlezer nodig te hebben om de bestelling te bevestigen.

Bevestigen kan dan met je app toegangscode of wellicht je vingerafdruk wanneer je dat hebt ingesteld.

In de instellingen van je bankier app kun je zien wat dit limiet is zodat je wellicht toch je bestelling kunt afronden, ook onderweg.

Betalen met Apple Pay of Google Pay

Wanneer je een iPhone hebt gebruik je wellicht Apple Pay, of met je Android telefoon Google Pay. Hier heb je wellicht ook ooit een betaalmethode ingesteld om een app te kopen, of een andere betaling mee te doen.

Deze instelling wordt onthouden, dus wellicht zou je ook online, met behulp van Apple Pay of Google Pay kunnen betalen.

Ook zijn er steeds meer winkels en instellingen die deze vorm van betalen accepteren, dus weer een methode die je zou kunnen helpen om je betaling nu toch af te kunnen ronden.

Conclusie

Zoals je ziet zijn er een hoop oplossingen om toch te kunnen betalen, zonder dat je de beschikking hebt over online bankieren.

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen om voor jou op dit moment de uitkomst te kunnen bieden.

Heel veel succes!