Lenzen achteraf betalen | Bekijk deze online fotografie winkels

Lenzen bestellen achteraf betalen

Mediamarkt achteraf betalen

Mediamarkt achteraf betalen

Om deze winkelgigant kun je bijna niet heen. Wie kent ze niet van de vele reclames op TV, de billboards of de radiospots? Dan heb je echt onder een steen geleefd. En niet voor niets zijn ze groot geworden. Het grootste aanbod op elektronica gebied, de meeste games en ps4 consoles en de beste klantenservice: nu met ...

Wehkamp achteraf betalen

Wehkamp achteraf betalen

Wehkamp is een van die winkel warenhuizen waar je heel veel verschillende artikelen kunt kopen. Het mooie ervan is, dat ze ook nog eens hun eigen vorm van achteraf betalen aanbieden. Bestel gemakkelijk online en reken later af. Shop nu Wehkamp achteraf betalen met hun eigen service Ze noemen het zelf "makkelijk, ...

Expert

Expert

Achteraf betalen met Afterpay bij Expert! Expert is een klantgerichte vakspeciaalzaak in home-elektronica. Met 140 winkels door heel Nederland en een landelijke webwinkel is Expert altijd vertrouwd dichtbij. Er is dus altijd wel een winkel in de buurt voor persoonlijk advies of als je het product liever wilt ...

Achteraf betalen Bol.com

Achteraf betalen Bol.com

Achteraf betalen Bol.com Eigenlijk zijn het vele winkels in één. Online retailer Bol.com heeft namelijk naast haar eigen spullen ook nog artikelen van heel veel aanbieders. Hiermee volgen ze het grote internationale voorbeeld van Amazon, laat anderen toe op je platform en zie je aanbod snel groeien. Achteraf betalen ...

Foto de Vakman

Foto de Vakman

Kies voor Foto de Vakman Achteraf Betalen Foto de Vakman heeft misschien wel het meest uitgebreide assortiment op het gebied van foto wat je tegen zult komen. Van de camera's tot de meest geavanceerde accessoires hebben zij op de site, en direct uit voorraad leverbaar. Ook als je kiest voor Foto de Vakman achteraf ...

Folux

Folux

Folux achteraf betalen Deze site heeft dan weer alles op het gebied van studio apparatuur. Ze hebben een niche in de markt gevonden en dat doen ze fantastisch goed. Goede service, kwaliteit en natuurlijk het Folux achteraf betalen. Shop nu   Je studio apparatuur kopen met Folux achteraf betalen Wanneer ...

Alternate

Alternate

  Achteraf betalen bij Alternate Bij deze webwinkel kun je online bestellen en achteraf betalen met Afterpay. Ze hebben alles op het gebied van electronica, van Notebook, Tablet tot Games en nog veel meer. Game PC nu samenstellen en achteraf pas betalen Een leuke extra op game gebiede is de game pc-builder ...

Zonder twijfel kan gesteld worden dat de lens waarschijnlijk het meest belangrijke onderdeel is van je camera. De lenzen beheren het beeld dat je waarneemt en uiteindelijk welke foto’s je maakt. Zij kunnen letterlijk jouw foto’s afkraken of juist helemaal perfect laten uitkomen. 

Veel ervaren fotografen kiezen liever een camera die voldoet aan de minimale eisen, maar dan wel een geweldige lens heeft. De juiste lens op je camera is vanzelfsprekend dus een must! Het is echter wel vaak een hele investering. Daarom is het achteraf betalen van jouw nieuwe foto lenzen zo’n uitkomst. 

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe fotolenzen

Meestal wordt een nieuwe camera geleverd met een bijbehorende lenzen kit. Maar wat als je nu aan nieuwe lenzen toe bent? Of wat als je bent uitgekeken op de lenzen van de kit? 

Voor de beginnelingen in de fotografie kan het uitkiezen van de juiste lenzen een overweldigende opdracht worden. En zie je opeens ‘het beeld door de lenzen niet meer’ (knipoog). 

Wat moet je nou met al die glazen buizen met allerlei nummers en cijfertjes? Hoe kies je nu de beste lens voor jouw camera? En is het ook geen dure grap? Deze en nog een heleboel vragen die de meeste eerste camera eigenaars zich afvragen en geen raad mee weten. Gelukkig hebben we het voor je uitgezocht! 

Hier kun je zien hoe Afterpay werkt:

Welke lens moet je sowieso hebben?

De meeste ervaren fotografen zullen jou vertellen om zeker een andere lens aan te schaffen buiten de lenzen uit de kit die bij de camera komt. Het eerste lens die je dan zou aanschaffen is een snelle normale prime lens of een telephoto zoom. 

Een uitgebreider antwoord op deze vraag is dat je wellicht even moeten nadenken over de foto’s die je nu al kan maken met jouw equipment en welke foto’s je er niet mee kan maken. Wat je goed moet begrijpen is dat andere en extra lenzen kunnen betekenen dat de kwaliteit van jouw foto’s heel veel beter wordt. Ben je nog bij de les? Lees gewoon rustig door. 

Lenzen jargon ontcijferen

Neem even de tijd om de letters en cijfers op de lenzen te lezen. Het zijn er een aantal, maar wees niet bang, het is geen Latijns! Als je het eenmaal door hebt, dan vergeet je het nooit meer. Deze letters en cijfers geven veel informatie weer van de lens. Het belangrijkste waar je je druk

over hoeft te maken zijn de tekens die het volgende weergeven: de brandpuntsafstand, de maximale diafragma, de lensvatting en het formaat type. 

De brandpuntsafstand

De brandpuntsafstand wordt in mm aangegeven op de lens. Een hoger cijfer geeft een grotere zoom aan, terwijl een lager cijfer betekent dat je wijdere shots kan maken. Als referentiepunt kun je grofweg aanhouden dat het menselijke oog 30-50 mm ziet op een full frame camera. 

Door een lens met een lager cijfer dan 30-50 mm ziet men een groter beeld dan wat normaliter te zien zou zijn. Bij een hoger cijfer ligt de focus op een kleiner aspect van het beeld. 

De maximale diafragma

De maximale diafragma kan je op verschillende manieren tegenkomen bijvoorbeeld f/1.8, F1.8 of 1:18. Echter betekenen ze allemaal hetzelfde. Dit geeft aan hoeveel licht de lens maximaal kan verzamelen. 

Lenzen met een grotere maximale diafragma kunnen meer licht verzamelen. Een beetje tegenstrijdig, maar dit zijn de lenzen met een lager cijfer. Bijvoorbeeld een F1.8 lens kan meer licht verzamelen dan een F4 lens. In de praktijk betekent dit de F1.8 lens gebruikt kan worden in situaties waar weinig licht is en komt een flash niet aan te pas. Bij sommige zoom lenzen is de maximale diafragma variabel en kan je die instellen.

De lensvatting 

Het is vrij logisch dat wanneer je een lens koopt die op je camera moet passen. Waar de twee delen bij elkaar komen heet de lensvatting. 

Nu is het zo dat sommige fabrikanten camera’s zodanig maken dat je alleen hun lenzen op hun camera’s kan gebruiken. Maar er zijn ook fabrikanten die gespecialiseerd zijn in het maken van lenzen en die kunnen eventueel passen op jouw camera. 

Het is dus zeker belangrijk om eerst na te gaan welke lensvatting jouw camera gebruikt alvorens je er op uitgaat om een lens te kopen. 

Het formaat type

Nu je weet welke lensvatting jouw camera gebruikt zal je ook moeten letten erop dat de lens die je koopt een beeld produceert die groot genoeg is om het beeldsensor te bedekken. Omdat verschillende camera’s verschillende grootte sensors gebruiken, maken producenten specifieke lenzen om ermee te werken.  

Het soort lens

Verder moet je ook kijken naar het soort lens. Meestal worden ze gecategoriseerd volgens het brandpuntbereik. Je kunt een keuze maken uit:

  • Ultra Wijd
  • Wijde hoek
  • Standard/Normal
  • Telephoto
  • Superzoom
  • Macro

Grootte, gewicht en prijs van de fotolens

Andere aspecten die je ook zou moeten overwegen zijn de grootte, het gewicht en de prijs. Deze drie aspecten gaan een beetje hand in hand met de brandpuntsafstand en de maximale diafragma. Hoe hoger deze waarden liggen hoe groter de lens, hoe zwaarder de lens en als laatste helaas ook hoe duurder de lens. 

Lenzen online kopen

We hebben gezien dat je niet 1-2-3 een lens uitkiest. Het vergt wel wat tijd wil je de juiste lens kopen. Daarom is het zo handig dat je dit nu online kunt doen. Je kan met gemak de ene lens naast de andere plaatsen en die rustig vergelijken. 

Je hoeft niet  fysiek van de ene winkel naar de andere te gaan. Meestal staan alle technische specificaties aangegeven op de websites en kan je gerust je research doen voordat je investeert in de beste lens. Ook kan je handige reviews van ervaren fotografen raadplegen en die als richtlijn gebruiken voor je aankoop. 

Lenzen bestellen en achteraf betalen

Wat zeker ook een geweldige toevoeging is aan het bestellen van lenzen online, is dat je bij sommige winkels kan gebruik maken van achteraf betalen. Aangezien de aanschaf van lenzen een pittige investering is, is het toch prettig dat je eerst het product ontvangt in huis, het uittest en controleert of het werkt zoals het moet. 

Het kiezen van de juiste lens is best een delicate opdracht en de mogelijkheid om dit gewoon online te bestellen en achteraf ervoor te betalen maakt het een stuk eenvoudiger. Gelukkig zijn er genoeg winkels die dit begrijpen en deze service aanbieden. 

Lees ook: elektronica achteraf betalen bij deze winkels


Search