Is PayPal achteraf betalen? Of werkt het anders…

Paypal is een ontzettend populair betaalmiddel, maar wist je ook dat Paypal achteraf betalen bestaat?
Hieronder hebben wij een korte handleiding gemaakt, zodat jij ook hiervan gebruik kan maken.

Het is een handige manier om geld over te maken naar bijvoorbeeld vrienden en familie en om aankopen te doen via internationale webshops.
Ook kun je dankzij PayPal zelf snel en gemakkelijk geld ontvangen. Met een standaard PayPal account kun je niet achteraf betalen. Als jij dus online aan het shoppen bent en PayPal als betaalmethode aanklikt, betaal je op het moment dat je je bestelling doet. Om te betalen hoef je slechts je e-mailadres en PayPal wachtwoord in te voeren. Het handige aan PayPal is dat je niet in de weer hoeft met pincodes of betaal kastjes!

Echter is er via PayPal ook de mogelijkheid om achteraf te betalen. Hoe je dat doet, leggen we hieronder uit.

Hoe kun je achteraf betalen bij PayPal aanzetten?

Het is mogelijk om Achteraf Betalen als betaalmethode te activeren voor aankopen die voor deze service in aanmerking komen.

Omdat het aanzetten van Paypal achteraf betalen niet altijd gemakkelijk te vinden is hebben wij een korte uitleg gemaakt.

Uitleg paypal achteraf betalen activeren

Stap 1: Inloggen in je Paypal account https://www.paypal.com

paypal inloggen

Stap 2: Ga met de muis naar je naam rechtsboven in het scherm en er verschijnt een dropdown

rekeninginstellingen


Stap 3: Klik vervolgens op Rekeninginstellingen

zoeken paypal

Stap 4: Aan de linkerkant verschijnt Zoeken Hier typ je Achteraf betalen en druk op enter

Paypal achteraf betalen

Stap 5: Aan de rechterkant verschijnt nu de optie Paypal achteraf betalen

Paypal bankrekening koppelen

Stap 6: In deze laatste stap vraagt Paypal een bankrekening te koppelen.

Als deze stappen voltooid zijn druk je op Akkoord en koppelen en de betaalmethode Paypal achteraf betalen zal geactiveerd worden

Vanaf het moment van activatie kun je dus bij alle deelnemende webwinkels achteraf betalen met PayPal.
Deze optie kun je ook heel gemakkelijk weer uitschakelen in je profiel. Soms wil je nu eenmaal eerst even zien waar je voor betaalt. Achteraf Betalen via PayPal biedt dezelfde betrouwbaarheid als een directe PayPal betaling via je bankrekening of creditcard. Het enige verschil is dat je pas na 21 dagen hoeft te betalen. Met Achteraf Betalen is verder ook geen minimum aankoopbedrag van toepassing. Ook kost deze service niets extra. Super handig dus!

Een PayPal rekening openen is gratis en ook zit je niet vast aan periodieke kosten. Echter, zodra er valuta’s moeten worden omgerekend, worden er kosten in rekening gebracht. De kosten hangen af van het land waarin de ontvanger een PayPal rekening heeft. Je kunt onderaan de PayPal pagina op ‘kosten’ klikken om de tarieven te bekijken. PayPal is veilig. Verkopers of webshops krijgen je gegevens nooit te zien. Daarnaast zijn al je aankopen met PayPal Aankoopbescherming beschermd wanneer deze niet geleverd worden of afwijken van de omschrijving van de verkoper.

Je kunt dan je geld terug krijgen, al moet je wel zelf een claim indienen.

Wil je weten bij welke online winkels jij het makkelijkste achteraf kan betalen

Hoe werkt PayPal?

Het enige wat je nodig hebt om geld over te maken met PayPal, is een e-mailadres van de ontvanger. Je hebt daarnaast de mogelijkheid om je bankrekening of creditcard aan je PayPal rekening te koppelen en deze via je PayPal rekening gebruiken.
Allereerst maak je een account aan op PayPal. Dit doe je met behulp van je telefoonnummer of e-mailadres. Je wachtwoord bepaal je zelf.

PayPal onthoud alle gegevens, je hoeft dit in de toekomst dus niet meer in te vullen. Heb je eenmaal een account, dan log je simpelweg in op je rekening via www.paypal.nl en klik je op ‘Geld overmaken en betaalverzoeken’. Selecteer een optie, vul het e-mailadres van de ontvanger in en het bedrag. Het geld wordt zo direct op de PayPal rekening van de ontvanger gestort. Deze kan het geld vervolgens op zijn bankrekening overmaken of op zijn PayPal account laten staan voor bijvoorbeeld online aankopen.

In alle webshops met een PayPal logo kun je met Paypal betalen. Deze betaaloptie selecteer je bij het afrekenen.

Geld toevoegen aan je PayPal

Dit doe je heel gemakkelijk via PayPal Opwaarderen. Binnen vijf minuten staat het geld op je account! Je hebt hier wel iDEAL voor nodig. Daarnaast kun je ook via internetbankieren geld overschrijven naar je PayPal account. Het duurt één à twee werkdagen voordat het op je PayPal rekening staat. Wanneer je je PayPal koppelt aan je betaalrekening of creditcard, duurt het wederom één tot twee werkdagen voordat een online aankoop wordt afgeschreven van je betaalrekening of creditcard.

Zo maak je gebruik van de gemakken van PayPal, maar hoef je niet steeds je saldo in de gaten te houden.

Logo
Enable registration in settings - general