gamen-we-straks-allemaal-op-de-blockchain

Gamen we straks allemaal op de blockchain?

De gaming-industrie is er eentje van formaat, dat valt niet te ontkennen. In 2018 was de sector goed voor een wereldwijde omzet van 135 miljard dollar; een toename van 10,9% ten opzichte van het jaar daarvoor. In Nederland zorgde de game-industrie in 2018 voor een omzet tussen de 225 en 300 miljoen euro.

Het is niet geheel verrassend dat de hard groeiende gaming-industrie nu ook probeert te profiteren van de opkomst van blockchain-technologie. Voor wie er niet van op de hoogte is, dit is al even aan de gang! Gamen we straks allemaal op de blockchain? We pakken de ontwikkelingen er even bij.

Eind 2017 werd het eerste blockchain-spel met de naam CryptoKitties gelanceerd op de blockchain van Ethereum. Het spel, waarmee je digitale katten kan verzamelen, groeide uit tot een succes en wist zelfs basketbalsuperster Stephen Curry te strikken als eerste Celebrity CryptoKitty.

Ook online casino’s waagden zich al gauw aan blockchain. Niet vreemd, want de onveranderlijkheid van een blockchain leent zich voor een digitale economie in spellen waarin eigendommen worden uitgewisseld. In het eerste kwartaal van 2019 sloten meerdere spellen zich aan bij de Gaming Multiverse van cryptocurrency-project Enjin.

In deze spellen zouden gamers items kunnen verzamelen en verhandelen. Daarbij maakt Enjin het bijvoorbeeld ook mogelijk dat in het ene spel een item wordt gekocht en in het andere weer wordt verhandeld of verkocht.

Met de aankondiging van de samenwerkingen van Enjin steeg de koers van hun cryptocurrency ENJ ook flink! Was je daar vroeg genoeg bij, dan had je een mooie investering te pakken.

Goed, klinkt allemaal leuk, maar zullen echt grote games straks ook gebruik maken van blockchain-technologie?

Nou, achter de schermen gebeurt genoeg! Zo sloot AMD zich vorige maand aan bij de Blockchain Game Alliance (BGA) en gaat de hardwarefabrikant samenwerken met blockchain game-ontwikkelaars Ultra en Robot Cache.

De BGA, waar Enjin overigens ook lid van is, richt zich op de promotie van blockchain-technologie in de gaming-industrie. In november 2019 ging de Franse gaming-gigant Ubisoft al een samenwerking aan met Ultra om te werken aan een testomgeving op de blockchain van EOS.

De omgeving zou onder andere bedoeld zijn voor het creëren en verhandelen van in-game items.

Dus, gamen we straks allemaal op de blockchain? Dat kunnen we natuurlijk niet met zekerheid zeggen. Wel is het duidelijk dat grote ontwikkelaars van games serieus met blockchain aan de slag gaan en dat belooft wat; zowel op het gebied van gamen op de blockchain als investeringsmogelijkheden.

Investeren begint vaak bij bitcoin kopen, om deze vervolgens te verhandelen voor de cryptocurrency van het blockchain-project waar je heil in ziet. Leren hoe je veilig bitcoin koopt? Kijk dan op de website van cryptocurrency-handelsplatform SATOS. Daar kan je ook de actuele bitcoin koers bekijken!

De tijd zal het leren of blockchain-technologie in de toekomst prominent aanwezig zal zijn in de grote en populaire spellen. Wij hebben er in ieder geval vertrouwen in en tot die tijd is het game on!

Bekijk hier alle games die je achteraf kunt betalen